2021-05-12 15:08

Alkoholos sörök hirdetései az AdReal-ben

Alkoholos sörök hirdetései az AdReal-ben

A video formátumot választották többször az elemzett időszakban (2021.04.05. – 2021.05.09.).

Népszerű a video formátum a reklámmegjelenések (Ad Contacts) és az elérések (RU – Real Users) szempontjából is vizsgálva: a vizsgált időszak összes reklámmegjelenéséből 49% a videó hirdetés volt és ötből 3 hirdetés videó a top elérésű hirdetésekből.

A főbb szereplők és részesedésük a kommunikációból reklámmegjelenések alapján, de innentől már csak a videó és display hirdetésekre fókuszálva: Heineken és Borsodi az élen az összes megjelenésből 69%-ot kihasítva.

A hetek során, a gyárak (Brand Owners) szerinti összesítésben a reklámmegjelenések alapján, is a Heineken és a Borsodi csatáját láthattuk. A vizsgált periódus kiválasztásakor nem vettük figyelembe a tényleges kampányindulások időpontját.

Az egyes sörmárkák részesedésésnek alakulása, ha csak a videó és display hirdetéseket szemlézzük: élen a Borsodi (a Meggy Alet külön is és a teljes szortimentet egyben is hirdetve), második a Gösser. A Soproni (a Hoplagert külön is és az Óvatos Duhaj teljes szériát egyben is reklámozva) a Staropramen új Praha termékével fej-fej mellett a harmadik helyen, amiről csak egy-két százaléknyi hajszállal maradt le a Dreher IPA-ja.

Menet közben, heti szinten vizsgálva, a Staropramen, a Borsodi és a Gösser is volt első helyezett.

Forrás: AdReal, media type: PC, időszak: 2021.04.05 – 2021.05.09. Alkalmazott mutató: Ad Contacts.

Vágólapra> Nyomtatás

A tartalom típusát

riport

Iparág

FMCG, HU_Industry

Ország

Magyarország

Még többet szeretne róla megtudni?

Lépjen velünk kapcsolatba

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön az újdonságokról!

Hírlevél olvasása