Olvasósarok

Január

Ha január, akkor újévi fogadalmak. Mindenkinek van valami, amit megváltoztatna az életében, az új évet a tiszta lappal, friss kezdettel összekapcsolni pedig nem újdonság: az újévi fogadalmak szokása még a római korból ered. A fogadalmaknak azonban csak nagyon kis hányadát tartják be hosszabb távon.

E havi olvasósarkunkban végig vesszük a legtipikusabb fogadalmakat, és néhány applikációt ajánlunk, amik segíthetnek a kitartásban.

„Többet fogok mozogni, lefogyok, egészségesebben fogok étkezni”

Bármelyik mozgásformát választjuk is, a teljesítményt nyomon követő applikációk, sportórák nagy segítséget jelentenek. (E havi nyereményjátékunkban nyerhet is egy sportórát!) Találhatunk egyes sportágra specializált alkalmazásokat, például ami síelés közben rögzíti a lecsúszásokat, a sebességet, a megtett távolságot, a magasságot. De egy általános sport app is rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik: böngészhetünk edzésterveket, beállíthatunk elérendő célokat. Küldhetünk magunknak értesítést, ami jelzi, hogy mozognunk kellene, vagy hogy el vagyunk maradva az előírt kvótánkkal. Nyomon követhetjük teljesítményünket, az erről készült grafikonokat, statisztikákat akár meg is oszthatjuk. 

„Le fogok szokni a cigiről”

A dohányzásról való leszokást segítő alkalmazások amellett, hogy folyamatosan végig követhetjük, mennyi pénzt takarítunk meg a cigaretta mellőzésével, azt is megtudhatjuk, hogy az egyes érzékszerveink működése milyen ütemben javul.

„Megtanulok egy nyelvet”

 A nyelvtanulás területén aztán végképp rengeteg applikációból választhatunk. Vannak amik inkább játékosságot igyekeznek a tanulásba csempészni, vannak komolyabb, a nyelvtanra fókuszált programok, vannak amik a szókincsbővítést helyezik előtérbe. Bármilyen szinten tartsunk is, találni fogunk számunkra megfelelőt, sőt, ma már alap angoltudás mellett egészen egzotikus nyelveket is megtalálunk.

„Többet fogok spórolni”

A spórolás kulcsa, hogy tudjuk, mire megy a pénz, hiszen hó végén visszanézve sokszor nem is értjük, mire is költöttünk annyit. A legtöbb alkalmazás erre fókuszál, feljegyezhetjük mire mennyi ment el, rendszerezhetjük, értesítéseket kapunk, hogyan alakul a havi költségvetésünk. 

A Gemius Hungary Kft. kellemes időtöltést kíván minden kedves paneltagjának!