2018-07-18 06:00

Országos kutatás a nők és a férfiak munkahelyi tapasztalatairól

Országos kutatás a nők és a férfiak munkahelyi tapasztalatairól

Az elmúlt években Magyarországon egyre több munkahelyen kezdtek el lépéseket tenni a munkaadók azért, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan lehetőségekhez jussanak. Voltak, akik a kisgyermekes nők helyzetének javítására koncentráltak, mások odafigyeltek rá, hogy pusztán az esetleges előítéletek miatt a nők se essenek ki, ha az érdemeik alapján feljebb léphetnének.

Sok változás indult el, és mára már az is látható, hogy mindezek nem csak a nőket, hanem a férfiakat is foglalkoztatják. Mind a nők mind a férfiak keresik, hogy számukra milyen következményekkel, és milyen előnyökkel járhatnak ezek a törekvések. Éppen ezért kérdezi a Nyitottak vagyunk országos felmérésében a nőket és a férfiakat is arról, hogy mennyire találták meg a munkájukban a számításukat, mennyire tudják összeegyeztetni a munkájukat a magán, és családi életükkel, mennyire érzik úgy, hogy érdemeik szerint bánnak velük a munkahelyükön, és milyen következő lépéseket tartanának jónak. A kutatásokban a Nyitottak vagyunk partnere a Gemius.

A Nyitottak Vagyunk honlapján kitölthető kérdőív mellett munkáltatók számára is elérhető egy “elvihető” kérdőív, hogy ők is fel tudják mérni, náluk mit gondolnak a férfi és női kollégák. Mind a magyar internetezők körében végzett reprezentatív kutatás, mind a nyitottakvagyunk.hu-n futó felmérés, mind az egyes cégeknél végzett kutatás célja, hogy a vállalati döntéshozók konkrét és hatásos változtatásokat tudjanak elindítani.

Minden kérdőív anonim. A kis-és középvállalati szektor számára a kérdőívet a Nyitottak vagyunk ingyenesen elérhetővé teszi. A nagyobb cégek jelentkezését is várják, az ő megrendelésükre külön részletes anyag készül. Ezekre regisztrálni itt lehet.

Az országos eredmények ősszel lesznek elérhetők, a cégek a saját eredményeiket is addig kapják meg.

Vágólapra> Nyomtatás

A tartalom típusát

kutatás

Iparág

HU_Industry

Ország

Magyarország

Még többet szeretne róla megtudni?

Lépjen velünk kapcsolatba

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön az újdonságokról!

Hírlevél olvasása